Toon:

Pin High en het coronavirus

Beste Pin High reiziger,

Het gaat de goede kant op met het coronavirus! Maatregelen en vaccinaties werpen hun vruchten af en ook reizen is weer mogelijk. De actuele reisadviezen voor Nederlanders vindt u op nederlandwereldwijd.nl. Voor Belgen vindt u de actuele kleurcodes per land hier. Voor wat betreft de buitenlandse reizen hebben veel golfers hun reisplannen bijgesteld en omgeboekt. Dit betekent dat het nu al lastig is om de leuke hotels en goede starttijden te boeken later dit jaar. Wij raden u dan ook aan zo vroeg mogelijk uw vakantie te boeken.

Bij Pin High geen vouchers meer, maar geld terug garantie!
Voor alle nieuwe boekingen biedt Pin High u, met uitzondering van eventuele vliegtickets, een geld terug garantie! Mocht uw reis geen doorgang kunnen vinden omdat het hotel, de baan of het hotelrestaurant gesloten is of omdat het reisadvies voor uw bestemming negatief is, dan ontvangt u binnen 2 weken uw geld terug. Lees hier de voorwaarden.

Het coronavirus en uw reis- en/of annuleringsverzekering
Wilt u meer weten over uw Unigarant annulerings- of reisverzekering met betrekking tot het coronavirus? Raadpleeg dan de info hierover op de site van Unigarant.

Gratis testen in juli en augustus!
Als u voor langere tijd een grens over gaat, kan u gevraagd worden een ‘coronabewijs’ te tonen. Om een dergelijk bewijs te verkrijgen, geldt in het algemeen dat u tenminste twee weken volledig gevaccineerd moet zijn, dan wel dat u kort vóór vertrek een test doet. Alle informatie over welke testen u nodig heeft en waar u deze kunt reserveren vindt u hier. Voor een aantal landen geldt dat u óók een coronabewijs nodig heeft voor uw terugreis! Indien u nog niet minimaal twee weken volledig gevaccineerd bent, moet u ter plaatse een test laten doen om te kunnen terugreizen naar Nederland. Dit gaat over het algemeen snel en gemakkelijk. Uw accommodatie ter plaatse kan u hierbij van dienst zijn. Deze testverplichting voor de terugreis geldt niet voor Belgen. Wel moet u soms in quarantaine in België (zie info-coronavirus.be/nl/reizen).

Gelden extra regels vanwege het coronavirus in het land waar ik op vakantie ga?
In alle landen zijn maatregelen genomen. Helaas zijn deze maatregelen per land of zelfs per streek verschillend. Houd derhalve rekening met mogelijke ongemakken. Vaak moet u thuis al formulieren invullen die u dan bij de grens of op de luchthaven moet laten zien. Derhalve verzoeken wij u nadrukkelijk u vóór en tijdens uw reis goed te informeren via nederlandwereldwijd.nl (voor Nederlanders) of info-coronavirus.be/nl/reizen (voor Belgen). Heeft u een andere nationaliteit, neemt u dan contact op met de ambassade van uw land om de juiste informatie te achterhalen.

Ter plaatse moet u denken aan:
► hygiënemaatregelen als mondkapjes (soms ook op straat). Zorg dat u FFP2 mondkapjes bij zich heeft. In veel landen zijn de mondkapjes die wij gewend zijn niet voldoende.
► ontbijt en diner op uw kamer als vanwege de coronamaatregelen het hotelrestaurant niet mag worden gebruikt. Veelal hebben de hotels hier een keurig gedekte tafel voor u klaargezet.
► sommige faciliteiten, zoals bars, sauna, wellness en zwembad, zijn mogelijk nog buiten gebruik.

Gezondheidscheck:
Hotels, golfbanen en restaurants moeten vrijwel overal een gezondheidscheck doen. Onderstaand treft u de meest voorkomende vragen. Is het antwoord op één of meerdere van onderstaande vragen ‘ja’, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
► Had u in de afgelopen 24 uur last van hoesten, neusverkoudheid, koorts boven 38º C of benauwdheid?
► Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
► Heeft u het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
► Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heeft u de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
► Bent u recent in een voor dat land aangemerkt risicoland geweest?

Veel hotel en golfbanen publiceren op hun eigen site vaak ook de van toepassing zijnde maatregelen. Als u bij Pin High een golfvakantie boekt, gaan wij ervan uit dat u zich voor en tijdens de reis uitgebreid informeert via nederlandwereldwijd.nl (voor Nederlanders) of info-coronavirus.be/nl/reizen (voor Belgen).

Sunset