Toon:

Pin High en het coronavirus

Beste Pin High reiziger,

Het coronavirus houdt ons nog immer bezig en reizen wordt in het algemeen afgeraden tot eind maart 2021. Om die reden hebben veel golfers hun reisplannen bijgesteld en omgeboekt. Dit betekent dat het nu al lastig is om de leuke hotels en goede starttijden te boeken later dit jaar. Wij raden u dan ook aan zo vroeg mogelijk uw vakantie te boeken.

Vanaf 1 januari 2021 bij Pin High geen vouchers meer, maar geld terug garantie!
Voor alle boekingen met een boekdatum vanaf 1 januari 2021 biedt Pin High u een geld terug garantie! Mocht uw reis geen doorgang kunnen vinden omdat het hotel, de baan of het hotelrestaurant gesloten is, danwel het reisadvies voor uw bestemming oranje of rood is en u heeft na 1 januari 2021 geboekt, dan ontvangt u binnen 2 weken uw geld terug. Lees hier de voorwaarden.

Het coronavirus en uw reis- en/of annuleringsverzekering
Wilt u meer weten over uw Unigarant annulerings- of reisverzekering met betrekking tot het coronavirus? Raadpleeg dan de info hierover op de site van Unigarant.

Verplichte PCR-test
Voor steeds meer landen en op vrijwel alle vluchten geldt dat u een negatieve PCR-test moet kunnen overhandigen die niet ouder is dan 72 uur. Dit geldt ook voor uw terugreis! U moet derhalve veelal ter plaatse ook een test laten doen om te kunnen terugreizen naar Nederland.

Bent u woonachtig in Nederland en boekt u een vakantie buiten Nederland, dan moet u als u terugkomt vanuit een hoog risicogebied (oranje of rood) een negatieve COVID-19 testuitslag laten zien wanneer u per vliegtuig naar Nederland reist. Kunt u geen negatieve testuitslag laten zien? Dan mag u het vliegtuig niet in en mag u niet naar Nederland reizen. De negatieve testuitslag moet in het Engels, Duits, Frans, Spaans of Nederlands zijn. Het betreft een negatieve moleculaire PCR-test op Sars-Cov-2/COVID-19. Uw voor- en achternaam op de test moet overeenkomstig zijn met uw paspoort. De test mag maximaal 72 uur oud zijn bij aankomst in Nederland. Op het document moet het instituut of laboratorium dat de test afnam staan. Komt u van buiten EU/Schengen, dan heeft u ook een door u zelf ondertekende testverklaring nodig.

Een negatieve uitslag van een door de GGD uitgevoerde test is vrijwel nooit geldig. U dient in dat geval een commerciële test te laten doen. Op vele plaatsen is dit inmiddels mogelijk. Houd de reisinformatie voor uw bestemming goed in de gaten.

Gelden extra regels vanwege het coronavirus in het land waar ik op vakantie ga?
In diverse landen is in ons aller belang hard gewerkt om de risico’s van virusverspreiding zoveel mogelijk te beperken. Houd derhalve rekening met mogelijke ongemakken als gevolg van aangepaste regels.

Voor landen valt daarbij te denken aan verplicht ingevulde gezondheidsformulieren voor het desbetreffende land.

In de hotels en op de baan valt daarbij te denken aan:
► hygiënemaatregelen als mondkapjes. Mondkapjes zijn veelal in het buitenland verplicht in publieke ruimtes (m.u.v. het restaurant) en bij o.a. tankstations.
► vanwege de noodzakelijke onderlinge afstanden en het maximum aantal personen per ruimte is de verwachting dat hotels en banen ook vergaderzalen als restaurant gebruiken en dat u in shifts ontbijt en/of dineert.
► sommige faciliteiten, zoals sauna, wellness en zwembad, zijn mogelijk nog buiten gebruik.
► aangepaste regels voor buggy’s. Deze zijn soms niet of slechts voor 1 persoon toegestaan.
► een onderlinge afstand van 2 stoklengtes in de baan.
► flights in de baan van maximaal 2, 3 of 4 personen die kunnen worden aangevuld.

Gezondheidscheck:
Hotels, golfbanen en restaurants moeten vrijwel overal een gezondheidscheck doen. Onderstaand treft u de meest voorkomende vragen. Is het antwoord op één of meerdere van onderstaande vragen ‘ja’, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
► Had u in de afgelopen 24 uur last van hoesten, neusverkoudheid, koorts boven 38º C of benauwdheid?
► Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
► Heeft u het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
► Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heeft u de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
► Bent u in thuisisolatie omdat u direct contact heeft gehad met iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld?

Indien u ook een vlucht heeft geboekt, houd dan rekening met extra (hygiëne)maatregelen, zoals:
► verplichte commerciële negatieve PCR-testuitslag die niet ouder is dan 72 uur. De gratis GGD test is vrijwel nooit geldig.
► verplichte mondkapjes bij vrijwel alle maatschappijen. Hiervoor dient u zelf zorg te dragen!
► screening van passagiers door de maatschappij, waaronder het uitwendig meten van de lichaamstemperatuur, en een gezondheidscheck (zie hierboven). In verband met de extra controles adviseert de luchtvaartmaatschappij minimaal 3 uur vóór vertrek in te checken.
► het verplicht invullen van een gezondheidsverklaring. De gezondheidsverklaring kunt u hier downloaden.
► minimale service aan boord om contactmomenten tot een minimum te beperken. Neem dus zelf wat eten en drinken mee. Let op: drinken mag u uitsluitend voorbij de douane kopen en meenemen.

Veel hotel en golfbanen publiceren op hun eigen site vaak ook de van toepassing zijnde maatregelen. Voor algemene coronamaatregelen kun u de site raadplegen van nederlandwereldwijd.nl. Daarnaast publiceert het Travel Centre van IATA (International Air Transport Association) een actuele (Engelstalige) lijst met daarin de maatregelen die nu per land worden genomen. Check van tevoren of maatregelen ook op u van toepassing zijn. Let op: de voorwaarden kunnen dagelijks veranderen.

Sunset