Toon:

Pin High en het coronavirus

Beste Pin High reiziger,

Wat fijn dat iedereen die dat wil zich kan laten vaccineren en boosteren. Wij gaan er dan ook vanuit dat als u een reis boekt, u volledig gevaccineerd en geboosterd bent.

De actuele reisadviezen voor Nederlanders vindt u op nederlandwereldwijd.nl. Voor Belgen vindt u de actuele kleurcodes per land hier. Voor wat betreft de buitenlandse reizen hebben veel golfers hun reisplannen bijgesteld en omgeboekt. Dit betekent dat het nu al lastig is om de leuke hotels en goede starttijden te boeken voor een latere periode. Wij raden u dan ook aan zo vroeg mogelijk uw vakantie te boeken.

Bij Pin High geen vouchers meer, maar geld terug garantie!
Voor alle boekingen met vertrek vóór 31 oktober 2022 biedt Pin High u, met uitzondering van eventuele vliegtickets, een geld terug garantie! Mocht uw reis geen doorgang kunnen vinden omdat het hotel gesloten is of omdat u ter plaatse in quarantaine moet, ook al bent u gevaccineerd en geboosterd, dan ontvangt u binnen 2 weken uw geld terug. Lees hier de voorwaarden.

Ook nu nog vaak lokale QR-code, internationale QR-code en/of extra testbewijs verplicht
Een ‘coronabewijs’ is vaak nog verplicht voor veel landen. Veelal is de internationale QR-code voldoende, maar sommige landen hebben een eigen QR-code ontwikkeld die u ontvangt als u alle formulieren thuis goed heeft ingevuld.

Aangezien de QR-code alleen aangeeft dat u gevaccineerd en geboosterd bent, maar niet uw actuele ‘coronastatus’, geldt bovendien voor een aantal landen een aanvullende PCR- of antigeen testverplichting. Alle informatie en de regels per land vindt u op onderstaande sites. Deze informatie kan dagelijks worden aangepast. Bestudeer deze sites derhalve goed en regelmatig.

nederlandwereldwijd.nl (voor Nederlanders)
info-coronavirus.be/nl/reizen (voor Belgen)

Voordelig een aanvullende test bestellen?
Geldt voor uw bestemming een aanvullende testverplichting, dan kunt u gemakkelijk en voordelig een test boeken via www.coronatest2travel.nl. U krijgt de uitslag binnen 12-24 uur. Een rapid antigen test is hier ook te boeken en geeft de uitslag binnen 60 minuten. Bij beide testen krijgt u gratis het noodzakelijke COVID-19 afreisdocument.

Het coronavirus en uw reis- en/of annuleringsverzekering
Wilt u meer weten over uw Unigarant annulerings- of reisverzekering met betrekking tot het coronavirus? Raadpleeg dan de info hierover op de site van Unigarant.

Gelden extra regels vanwege het coronavirus in het land waar ik op vakantie ga?
In alle landen zijn maatregelen genomen. Helaas zijn deze maatregelen per land of zelfs per streek verschillend. Houd derhalve rekening met mogelijke ongemakken. Vaak moet u thuis al formulieren invullen die u dan bij de grens of op de luchthaven moet laten zien. Derhalve verzoeken wij u nadrukkelijk u vóór en tijdens uw reis goed te informeren via nederlandwereldwijd.nl (voor Nederlanders) of info-coronavirus.be/nl/reizen (voor Belgen). Heeft u een andere nationaliteit, neemt u dan contact op met de ambassade van uw land om de juiste informatie te achterhalen.

Ter plaatse moet u denken aan:
► hygiënemaatregelen als mondkapjes (soms ook op straat). Zorg dat u FFP2 mondkapjes bij zich heeft. In veel landen zijn de mondkapjes die wij gewend zijn niet voldoende.
► sommige faciliteiten, zoals bars, sauna, wellness en zwembad, zijn mogelijk nog buiten gebruik.

Veel hotels en golfbanen publiceren op hun eigen site vaak ook de van toepassing zijnde maatregelen.

Sunset