Toon:

Autohuur

Pin High biedt reizen aan met of zonder huurauto. Wanneer een huurauto in de reissom is inbegrepen, is het mogelijk deze te wijzigen of te upgraden naar een andere klasse/categorie. Daarnaast bestaat de mogelijkheid een auto bij te boeken wanneer deze niet in een reis in inbegrepen.

Hieronder treft u uitgebreide informatie en nuttige tips als u van een huurauto gebruikmaakt.

Aantal personen per auto:
Wanneer de reissom inclusief een huurauto is, gaan wij meestal uit van 2 personen in een basistype auto. Het is mogelijk met meerdere personen gebruik te maken van een grotere auto. Echter, houdt u rekening met het feit dat u dan vaak in de problemen komt met de bagageruimte. Wij geven u graag advies over een geschikte autocategorie.

Borg:
Ter plaatse heeft u een creditcard nodig voor de borgstelling en de betaling van eventuele extra's op de autohuur. Let op: de kaarthouder dient de hoofdbestuurder zijn. Indien u geen kaarthouder bent en de auto wilt besturen, dan wordt u als tweede bestuurder aangemerkt en betaalt u een toeslag voor extra verzekering.

Eigen risico:
Veelal wordt bij het ophalen van de huurauto een verzekering aangeboden om het vaak hoge eigen risico af te kopen. Deze dure verzekering hoeft u niet meer af te sluiten! Per 8 september 2022 is bij alle via Pin High geboekte huurauto’s de Unigarant No Risk Globalverzekering inbegrepen, zodat u geen eigen risico meer heeft. De voorwaarden Unigarant No Risk Globalverzekering kunt u bij ons opvragen.

Schade:
Controleert u voordat u van de luchthaven wegrijdt uw auto op eventuele schade. Constateert u schade, laat dit dan direct vermelden op uw contract.

Verzekeringen:
Uiteraard is uw auto goed verzekerd. Ter plaatse kunt u echter vaak een aantal extra verzekeringen afsluiten. Hieronder geven wij een beschrijving van veelgebruikte verzekeringen:

 • ALI: Additional Liability Insurance (ook wel Third Party Liability) is voor verhoging van de aansprakelijkheid tot een bepaald maximum bovenop de standaarddekking. Dit is een optionele verzekering die u als bestuurder beschermt als u derden verwondt of andermans eigendom beschadigt. In sommige staten van de VS bedraagt de burgerlijke aansprakelijkheid maximaal US $ 20.000. Wij raden u nadrukkelijk aan om in te tekenen op een ALI-dekking die u een bescherming biedt tot US $ 2.000.000 (of tot US $ 1.000.000 in sommige jurisdicties). De standaardaansprakelijkheidsverzekering varieert per staat. Het is zeker aan te raden deze aanvullende verzekering af te sluiten. In de VS worden de tarieven vaak al inclusief ALI aangeboden.
 • CDW: de Collision Damage Waiver is een aanvullende cascoverzekering op de (vaak te lage) standaarddekking van de huurauto. Er blijft altijd nog wel een eigen risico over. Deze kan vaak afgekocht worden middels een Super CDW.
 • EDW: dit is een extra verzekering voor banden, ramen en olietank die de CDW verzekering niet dekt.
 • ESP: de Emergency Sickness Protection is een extra verzekering voor medische kosten die tijdens de huurperiode kunnen worden gemaakt ingeval van ziekte of ongeval. Deze verzekering wordt in de VS actief aan de balie verkocht.
 • LDW: de Loss Damage Waiver is eenzelfde verzekering als CDW, maar dan aangevuld met dekking van diefstal en vandalisme. Er blijft altijd nog wel een eigen risico over. Deze kan vaak afgekocht worden middels een Super CDW.
 • PAI: de Personal Accident Insurance is een inzittendenverzekering die uitkeert bij letsel of overlijden. Deze verzekering is (meestal) niet inbegrepen aangezien de dekking voor 95% ook gedekt wordt door een goede reisverzekering. Wij raden u dan ook aan de voorwaarden van uw reisverzekering hierop na te lezen.
 • PEP: de Personal Effects Protection is een bagageverzekering.
 • RSN: de Roadside Safety Net is een extra verzekering voor hulp bij pech die niet standaard is inbegrepen, zoals verlies van sleutel, vervanging van lekke band, auto herstarten bij lege accu, etc.). Deze verzekering wordt in de VS actief aan de balie verkocht.
 • SUPER LDW / SUPER CDW: bij deze verzekering wordt het eigen risicobedrag bij schade geheel of gedeeltelijk afgekocht. Per 8 september 2022 is bij alle via Pin High geboekte huurauto’s de Unigarant No Risk Globalverzekering inbegrepen, zodat u geen eigen risico meer heeft. Bij schade brengt het autoverhuurbedrijf wel ca. € 55,- administratiekosten in rekening. Dit bedrag wordt niet vergoed.
 • SUPER PAI: deze verzekering garandeert een dekking met hoge dekkingsgraad in geval van invaliditeit en overlijden. De volgende prestaties zijn gedekt tot een vaste dekkingsgraad: medische onkosten, bijstand, bijkomende reisonkosten, vervanging van sleutels, persoonlijke bezittingen en bagage.

Veelgebruikte termen:

 • UM: Unlimited Mileage is een onbeperkt aantal te rijden kilometers dat bij de prijs van de huurauto inbegrepen is.
 • VAT: Value Added Tax/BTW. VLF: Vehicle Licence Fee of Vehicle Registration Fee is een kentekenregistratietoeslag.

Belastingen:
Hoewel diverse belastingen zijn inbegrepen bent u ter plaatse soms nog 'luchthavenbelasting' verschuldigd. Dit bedrag wordt automatisch van uw creditcard afgeschreven.

'One-way rentals':
Indien u uw auto inlevert op een ander punt dan waar u hem ontving, betaalt u meestal een toeslag die automatisch van uw creditcard wordt afgeschreven.

Auto laten bezorgen:
Indien u uw auto bij het hotel laat bezorgen of inlevert, geldt veelal een toeslag.

Extra chauffeur:
De auto dient in verband met de verzekering bestuurd te worden door de op het officiële contract vermelde bestuurder. Deze naam mag afwijken van de naam op de voucher. Per extra bestuurder betaalt u een toeslag voor de verzekering.

Leeftijd en rijbewijs:
Veelal wordt de huurauto niet meegegeven aan bestuurders onder de 21 jaar en geldt een toeslag (ter plaatste te voldoen) op de verzekeringspremie voor bestuurders tussen 21 en 25 jaar. Ook bestuurders van 75 jaar en ouder krijgen niet in alle gevallen een huurauto mee in verband met de lokale verzekeringsregels. Mocht degene die binnen uw reisgezelschap de auto wenst te besturen jonger dan 25 of ouder dan 75 jaar zijn of korter dan 5 jaar het rijbewijs hebben, neemt u dan contact met ons op om voor uw bestemming de regels hieromtrent door te nemen. Voor sommige landen wordt ook een internationaal rijbewijs geadviseerd. Kijk hiervoor op www.anwb.nl.

24-uurs regeling:
Autohuur wordt afgerekend per 24 uur. Dat betekent dat indien u uw auto 7 dagen heeft gehuurd, u deze voor 7 x 24 uur heeft gehuurd. In geval u de auto bijvoorbeeld op zaterdagochtend 08.00 uur in ontvangst neemt en deze een week later op zaterdagochtend 11.00 uur inlevert (7 x 24 uur + 3 uur), dan geldt dat dus als een 8-daagse huurperiode.

Extra's:
Indien u extra accessoires wenst, zoals bijvoorbeeld een kinderzitje, kunt u deze vooraf via Pin High reserveren en ter plaatse betalen.

Benzine:
Uiteraard is benzine niet inbegrepen in de huur. Wij raden u aan, tenzij in de reisbescheiden anders is vermeld, de auto met een volle tank in te leveren. Doet u dit niet, dan vult de verhuurmaatschappij de tank voor u en belast u dan meestal een VOLLE tank benzine, ook al was de benzinetank bij het inleveren nog half vol. Wij raden u dringend aan de kassabon van het voltanken van de huurauto goed te bewaren als bewijs dat u de auto volgetankt heeft afgeleverd.

Full tank option:
Veel verhuurmaatschappijen bieden deze mogelijkheid. U betaalt dan een volle tank benzine met 10% korting en mag dan de auto met een lege tank terugbrengen. Echter, u zult vrijwel altijd meer dan 10% benzine in de tank hebben, maar u krijgt geen restitutie! Wij raden deze optie derhalve ten zeerste af!

Prepaid fuel option:
Dit houdt in dat u bij het ophalen van de huurauto een vast bedrag betaalt voor een volle tank benzine (geen restitutie). Het voordeel voor u is, dat de auto met lege tank ingeleverd kan worden. De benzineprijs bij het aanvaarden van deze zogeheten 'prepaid fuel option' is lager dan het bedrag dat betaald wordt als de auto na afloop wordt volgetankt. Deze optie is niet op alle locaties beschikbaar. In sommige landen is deze optie echter verplicht.

Afrekening:
De verhuurmaatschappij kan u na uw vakantie een factuur sturen voor de luchthavenbelasting en de eventueel door u ter plaatse afgesloten extra verzekeringen. Dit bedrag wordt ter plaatse op uw creditcard belast. Deze factuur is dus al betaald en is bedoeld voor uw eigen administratie.

Waardevolle zaken:
Laat geen zaken van waarde achter in uw auto, ook niet op de hotelparkeerplaats. Uit uw auto gestolen waardevolle zaken worden door de meeste verzekeringsmaatschappijen niet of slechts onder bepaalde voorwaarden vergoed.

Voorbehoud:
De autoverhuurmaatschappijen en de lokale overheden behouden zich het recht voor om (luchthaven)belastingen, het 'niet afkoopbaar eigen risico' en autotypes tussentijds te wijzigen. Per land gelden soms andere voorwaarden en regelingen.